AST står för AutismSpektrumTillstånd.

Alla som har en funktionsnedsättning inom autismspektrumet och är över 18 år är välkomna. Behöver du hjälp av assistent, personal eller någon annan som kan ge dig stöd, så är de givetvis också välkomna.

Det kostar inget på våra träffar, utan våra medlemmar (inklusive medföljande person) bjuds på den förtäring som finns. Föreningen betalar också aktiviteterna, om inget annat anges vid specifik aktivitet.

Träffarna finns i nuläget i Linköping och Norrköping. 

Datum, tider, plats och mer information för träffarna hittar du i kalendern för de olika orterna.

Anmälan:
Till våra träffar är det obligatorisk anmälan som gäller, detta för att kunna beräkna fika samt anmäla hur många det blir om vi ska göra någon aktivitet utanför lokalen.

Det finns alltid ett sista anmälningsdatum vilket då anges under den aktuella träffen i kalendern.

I kalendern finns alla uppgifter du behöver för att kunna anmäla dig. 

Linköping
I Linköping har AST-Gemenskapsgruppen träffar varannan måndag under terminerna.
Oftast är träffarna kl. 18-20 men det kan variera lite.
Ofta på föreningshuset Fontänen, Västra vägen 32 Linköping (ej Fontänhuset som är en annan organisation) men även på andra platser.

Vi har alltid ett program oavsett om vi är på Fontänen eller går ut på stan på någon aktivitet. Detaljerad information finns för respektive träff i kalendern.

AST-Gemenskap i Linköping har en Facebookgrupp. Där kan man anmäla sig till träffarna. För att bli medlem i Facebookgruppen mejlar du info@autism-ostergotland.se eller ringer till kansliet på 011-10 43 16 (telefontider tisdagar kl. 16:30-18:30 eller torsdagar kl. 10-12).
  
Välkommen!

Norrköping
AST-Gemenskap i Norrköping har sina träffar på måndagar under terminerna.
Den vanligaste träfftiden är mellan kl. 18-20, men detta kan variera.
Vanligtvis i huset Thapperska Gamla Övägen 23 i Norrköping men ibland sker träffarna på annan plats.

Vi har alltid ett program oavsett om vi är på Thapperska eller har aktiviteten på annat ställe. Detaljerad information finns för respektive träff i kalendern. 

Välkommen!


Motala/Mjölby
Vi söker en ledare till AST-Gemenskap i Motala! Att vara ledare för en grupp vuxna inom autismspektrumet är oerhört givande, roligt och lärorikt.

Ingen ersättning utgår för att vara ledare. Föreningen betalar dock aktiviteterna för dig som ledare samt reseersättning. Träffarna har haft en paus en tid så upplägget med hur ofta och när diskuteras med intresserad ledare.

Vill du veta mer? Kontakta Anna Paulsen, 0707-818 919 (vardagar kl. 9-17) eller info@autism-ostergotland.se

Vid tidigare träffar har gruppen träffats två gånger per månad, varannan gång Motala / Mjölby, ibland är det utflykter utanför tätorterna.