AST står för AutismSpektrumTillstånd.

Alla som har en funktionsnedsättning inom autismspektrumtillstånd och är över 18 år är välkomna. Behöver du hjälp av assistent, personal eller någon annan som kan ge dig stöd, så är de givetvis också välkomna.

Det kostar inget på våra träffar, utan våra medlemmar (inklusive medföljande person) bjuds på den förtäring som finns. Föreningen betalar också aktiviteterna, om inget annat anges vid specifik aktivitet.

Åldersgräns, på AST-Gemenskap är det 18 år eller äldre som gäller. Man väljer vilken ort man vill besöka. 

Datum, tider, plats och mer information för träffarna hittar du i kalendern för de olika orterna.

Anmälan:
Till våra träffar är det obligatorisk anmälan som gäller, detta för att kunna beräkna fika samt anmäla hur många det blir om vi ska göra någon aktivitet utanför lokalen.

Ibland finns det ett sista anmälningsdatum vilket då anges under den aktuella träffen i kalendern. Till träffarna i Linköping är det sista anmälan senast på onsdagen innan träffen om inget annat anges.

Har du aldrig varit på våra träffar, så ska du veta att det är bara att komma och testa, om dessa träffar kan vara något för dig.

Anmäl till e-postadressen: anmalan@autism-ostergotlan.se

Linköping
I Linköping har AST-Gemenskapsgruppen träffar varannan måndag under termin kl. 18:30 - 20:30. Ofta på föreningshuset Fontänen Västra vägen 32 Linköping (ej Fontänhuset som är en annan organisation) men även på andra platser. Vi har alltid ett program oavsett om vi är på Fontänen eller går ut på stan på någon aktivitet. Detaljerad information finns för respektive träff i kalendern. Anmälan ska göras senast på onsdagen innan träffen om inget annat anges. AST-Linköping far en Facebookgrupp, där kan man anmäla sig till träffarna.
Välkommen!

Norrköping
Från att ha haft träffarna på måndagar, kommer träffarna nu att vara varje onsdag under termin kl. 18:00 - 20:00. Vanligtvis i huset Thapperska Gamla Övägen 23 i Norrköping men ibland sker träffarna på annan plats. Vi har alltid ett program oavsett om vi är på Thapperska eller har aktiviteten på annat ställe. Detaljerad information finns för respektive träff i kalendern. 
Välkommen!

Motala/Mjölby
Vi söker en ledare till AST-Gemenskap i Motala! Att vara ledare för en grupp vuxna med egen funktionsnedsättning inom Autismspektrum är oerhört givande, roligt och lärorikt.

Ingen ersättning utgår för att vara ledare. Föreningen betalar dock aktiviteterna för dig som ledare samt reseersättning. Träffarna har haft en paus en tid så upplägget med hur ofta och när diskuteras med intresserad ledare. Vill du veta mer? Kontakta Anna Paulsen, 0707-818 919 eller anna@autism-ostergotland.se

Vid tidigare träffar har de träffats två gånger per månad, varannan gång Motala / Mjölby, ibland utflykt utanför tätorterna.