Konferensen vänder sig till dig som har egen diagnos, är anhörig, arbetsgivare eller arbetar som till exempel arbetsförmedlare, arbetskonsulent, studie- och yrkesvägledare, inom en kommunal arbetsmarknadsenhet eller i daglig verksamhet.

Datum: 23 november

Tid: 13:00 - 16:30 

Digitalt: Konferensen hålls i Zoom. Länk skickas ut några dagar före konferensen till de som anmält sig.

Anmälan: Anmäl dig via denna här länken (öppnas i nytt fönster).

Kostnad: Konferensen har ingen anmälningsavgift, men den som vill och har möjlighet får gärna swisha en frivillig avgift. Swish: 123 464 26 82 Märk gärna med "rikskonferens"


Program:

Moderator är Mikael Klein, verksamhetsutvecklare Wiljagruppen/Misa, tidigare intressepolitisk chef på Funktionsrätt Sverige.

Autism och arbete
Mats Jansson, Autism- och Aspergerförbundet, ger en introduktion till konferensens tema.

Att dra nytta av autismens positiva egenskaper
Unicus presenterar sig som ett företag med vassa konsulter med social knorr. Anders Barnå berättar om hur de arbetar och varför olikheter berikar.

Min resa ut i arbetslivet
Joanna Halvardsson, journalist och bloggare, om hur arbetsförmedling, försäkringskassa, kommun och regionen bidragit till hennes väg ut i arbetslivet, men också om hur de hade kunnat bemöta henne på ett bättre sätt.

Bra övergång från skola till arbetsliv
Christian Skoog och Jessika Rahm berättar om Samstart, ett EU-finansierat projekt med syfte att förbättra övergången från skola till arbetsliv för unga med funktionsnedsättning.

Vad är det som behöver förändras?
Annica Nilsson, Funktionsrätt Sverige, lyfter några av punkterna i funktionsrättsrörelsens 73-punktsprogram för en förbättrad arbetsmarknad för personer med funktionsnedsättning.

Ett A-barns betraktelser om arbete och daglig verksamhet
Anna PG är ordkonstnär med ambitionen att på ett amusant, artistiskt och allvarligt sätt skildra livet med autism, adhd och atypisk anorexi.