"Inte nu igen" Timmy har autism och adhd. När skolan ska spara försvinner hans trygghet.

 

"I am out!" Skolgången som försvann. När kommunen ändrade sina bedömningar för tilläggsbelopp rasade världen samman för Johanna.

 

Föräldrar tvingas bli experter på paragrafer. När kommunen drar in pengarna till Victors resursskola bestämmer sig föräldrarna Magnus och Cecilia för att ta reda på vad det är som händer.

 

Den tysta flickan. När Mathilde försökte vara sig själv i skolan fick hon höra att hon var för tyst. "Det återkom hela tiden, det blev som ett sår."

 

När insatser skjuter snett. Nils var inte "som andra" och fick diagnosen utvecklingsstörning. Men det stämde inte. Åtta år efter studenten från gymnasiesärskolan har han en doktorandtjänst på universitetet.

 

Förlorade år.  Flera olika myndigheter kan hjälpa till när unga med funktionsnedsättning ska hitta sin väg ut i livet. Men om myndigheterna hamnar i otakt med varandra kan resultatet bli att man bollas hit och dit och inte får hjälp från något håll. Det hände Jenny.

 

Full av drömmar. Anna är 38 år och drömmer om ett självständigt liv. Men för att vardagen ska fungera är hon beroende av sin pappa.

 

Rapporten har tagits fram med stöd från Postkodlotteriet