För deltagande i föreningens aktiviteter

Alla som vill vara med på våra aktiviteter ska vara medlemmar i Autism- och Aspergerförbundet och vår förening, om inget annat anges.

Detta är för att våra försäkringar ska gälla vid aktiviteterna.

Att prova på att delta, utan medlemskap, går bra första gången. För att kunna bilda sig en uppfattning om aktiviteterna passar dig eller inte. Därefter är det medlemskap som gäller!

 

Vill du starta upp en träffgrupp eller anordna en aktivitet?

Vi på kansliet hjälper gärna till att stötta dig med att börja.

Det finns möjligheter att i föreningens regi starta samtals- eller aktivitetsgrupper. Finns intresse för detta tar man kontakt med Camilla på kansliet.

Ledarens/ledarnas roll är att ta ansvar för att hålla ihop gruppen och att fokusera på deltagarnas möjligheter att vara aktiva och ta del av gruppens verksamhet.

Alla deltagare skall kunna känna sig som en del av gruppen och ledaren skall försöka att ge alla möjlighet att prata/delta.

 

Finns det intresse att starta en studiecirkel kan det göras i Studieförbundet Vuxenskolans regi. Som cirkelledare där erbjuds man en ledarskapsutbildning och tillgång till cirkelledarnätet, en mötesplats på nätet för ledare. Denna form sätter vissa ramar för gruppen vilket man kan läsa mer via länken nedan. http://www.sv.se/sv/Starta-studiecirkel/

 

Välkomna, att höra av er till oss, om ni har frågor kring att prova på en aktivitet, vill att vi startar upp en ny eller kring att bli medlem.