Presentationer:


Helene Stenbro, Piteå.

Engagerad ledamot och autismombud sedan 2022, anställd i föreningen på 50% med lönebidrag sedan augusti 2023. Helene bor med sin man i Piteå och tillsammans har de har fem barn mellan 20 och 8 år, varav tre (hittills) med autismdiagnoser. Helene fick sin egen autismdiagnos 2015.

Helene sitter i NSPH:s styrelse som representant för Autism Norrbotten och är även engagerad som styrelseledamot i Attention och ambassadör i Hjärnkoll. Föreläser, håller kurser och samtalsgrupper. Driver även sidan Autistiskt perspektiv. där hon vill sprida kunskap om autism från ett inifrånperspektiv. Till sidan hör även en föräldragrupp där föräldrar till autistiska barn kan få viktig kunskap från autistiska vuxna.

 

Christina
Christina Ahlin, Luleå

Christina är ny i föreningen och blev vald till ledamot och skolombud våren 2024. Christina vill genom sitt engagemang i föreningen öka kunskapen om autism, slå hål på fördomar och bidra till högre förståelse för autistiska svårigheter som varför generella anpassningar i skolan inte fungerar vid autism. Christina bor utanför Luleå med sin man och deras två barn och driver instagramsidan Designbydefekt vars syfte är att sprida kunskap, hopp och bygga ut innanförskapet för att rymma fler.

Christina är även engagerad i föreningen SHEDO där hon är lokalrepresentant och föreläser sen hösten 2022 om sina egna erfarenheter av ätstörning och självskadebeteende. Fick egen autismdiagnos 2021. Kreativ, psykologinörd, kaffeälskare, kattnörd. Adhd och bipolär sjukdom, störd ++ all inclusive.

 

 

Rebecka
Rebecka Boman, Piteå.

Ny i föreningen sedan 2024. Mamma till tre döttrar, två är autistiska. Tycker om djur, växter och vara i naturen. Helst fricampa. Under vinterhalvåret är julen största intresset. Arbetar på ett vårdnära apotek vilket passar en lugn och hjälpsam person.

 


Fler presentationer kommer...


E-post till föreningen:
norrbotten@autism.se