Välkommen till

Autism &  Aspergerföreningen Halland!

______________________________________________________

Årsmöten 2021

Länsföreningen och lokalföreningarna

OBS! NYA TIDER!

Årsmötena kommer att hållas digitalt med ett program som heter Zoom. Med de restriktioner som finns på grund av covid-19 är det inte möjligt att samlas i en lokal hur stor den än är. Kanske det är möjligt att genomföra ett "vanligt" fysiskt årsmöte nästa år.

Autism & Aspergerföreningen Falkenberg-Hylte kommer att ha sitt årsmöte
lördagen den 1 maj kl 13.00 online med Zoom.

Autism & Aspergerföreningen Halmstad-Laholm kommer att ha sitt årsmöte
lördagen den 1 maj kl 16.00 online med Zoom.

Autism & Aspergerföreningen Varberg-Kungsbacka kommer att ha sitt årsmöte
söndagen den 2 maj kl 15.00 online med Zoom.

Autism & Aspergerföreningen Halland kommer att ha sitt årsmöte
söndagen den 16 maj kl 15.00 online med Zoom.


Anmälan till det årsmöte du vill delta i 
sker till halland@autism.se och då ska du ange vilket möte du anmäler dig till, ditt namn och din epost-adress. En länk kommer att skickas till dig dagen innan mötet. När du klickar på länken kommer du till årsmötets "väntrum" där du blir insläppt 15 min innan mötets början. Mer info om teknik och mötet kommer att finnas i mailet med länken.

Sista dagen för anmälan är 3 dagar innan det möte du vill delta i.


Årsredogörelse och andra handlingar för årsmötet kommer att finnas tillgängliga här på hemsidan för nedladdning en vecka innan respektive förenings årsmöte.


NPF - Anhöriga på nätet

(NPF - Neuropsykiatriska funktionsvariationer)

 
Vi gör ett försök att skapa en anhörigcirkel på nätet, fyra onsdagar framöver.
Är du anhörig till någon med NPF diagnos som t.ex.
 • ADHD/ADD
 • ASD/Aspergers syndrom
 • Tourettes syndrom
 • Språkstörning

  Första träffen presenterar studieförbundet Vuxenskolan sig och hjälper till med tekniken. Vi anhöriga presenterar oss och vi tar upp intresseområden vi vill samtala kring för att skapa vår cirkel tillsammans. 

  Träffarna är gratis och man behöver inte vara medlem. 
  Anmälan till varberg-kungsbacka@autismhalland.se

Välkomna!

Studieförbundet Vuxenskolan, Autism & Aspergerföreningen Varberg/Kungsbacka och Attention Varberg/Falkenberg

 

 


Välkommen till föreläsningen
"Våga fråga"

Falkenbergs suicidpreventiva nätverk bjuder under 2021 in till utbildningar och föreläsningar inom psykisk ohälsa och suicidprevention. Kunskapshöjande insatsen genomförs tillsammans med den ideella organisationen Suicide Zero och inom ramen för Falkenbergs Medborgarlöfte. Vill du veta mer om Lokal nämnd Falkenbergs kunskapshöjande insats inom psykisk ohälsa och suicid, Falkenbergs suicidpreventiva nätverk eller årets Medborgarlöfte kan du läsa mer om det på Lokal nämnds hemsida. Lokal nämnd Falkenberg.

Du väljer själv vilket av dessa tillfällen som passar dig!  

onsdagen den 14 april klockan 18:00-19:30

torsdagen den 6 maj klockan 18:00-19:30                 

onsdagen den 26 maj klockan 13:30-15:00

 Föreläsningen genomförs digitalt vid fyra olika tillfällen, och är framtagen i samråd med och granskad av ledande expertis inom suicidprevention. Den tar ungefär en timme och tar upp fakta och myter om självmord, varningssignaler samt hur du kan prata med någon som mår dåligt. Efter föreläsningen ges möjlighet att under 30 minuter ställa frågor till Suicide Zero.

Målgrupp: Du som är över 18 år och som vill ha mer kunskap om hur vi tillsammans kan bidra till en ökad psykisk hälsa. Du behöver inte ha några förkunskaper, det handlar om medmänskliga samtal.

Anmälan till:    anna.sehlstedt@regionhalland.se
(senast dagen innan föreläsningen)

Pris: Föreläsningen är kostnadsfri.

Föreläsningen sänds via Youtube.


 

Autism & Aspergerföreningen Halland
har ny lokal i Falkenberg


Vi saknar våra träffar och aktiviteter, och vi vet att Ni gör det också. Men vi måste hålla ut ett tag till. Så tills dess:  ta hand om er och varandra.

Under tiden kan ni ringa och boka tid för besök i vår nya lokal på Torggatan 2 i Falkenberg (ingång mittemot Telia-butiken). Vi har kontor på andra våningen där vi kan träffas och prata, ni kan låna böcker och filmer. Ring Ronny Nilsson på tel 073-919 18 32 (eller mail halland@autism.se) och boka en tid. Även helger kan gå bra. Vill ni inte åka till Falkenberg kan vi troligen träffas någon annanstans. Hör av er!

Autism & Aspergerföreningen Halland
Styrelsen


 Tänk på att hålla din epost-adress uppdaterad hos oss så att du inte missar viktiga nyheter, tips om aktiviteter med mera. 
Maila namn och ny epost-adress till   halland@autism.se


 

 Aktiviteter och pyssel
i Varberg

I samarbete med Attention Falkenberg-Varberg har vi fått tillgång till Anhörigstödets lokaler i Varberg på Lindesbergsgatan 5.

Träffpunkten - alla träffar är inställda tills vidare pga de skärpta restriktionerna. Vi återkommer med nya tider och nya tag när det är möjligt och lämpligt igen.
Då är du välkommen!

Kontakta Maria Johansson för mer info på mail

varberg-kungsbacka@autismhalland.se
eller telefon 073-435 08 17

 


 

Funderingar på idrottsaktivitet?

Har du funderat på en idrottsaktivitet men inte tagit steget och kontaktat en förening för det känns osäkert om de kan anpassa det till din önskan och dina förutsättningar? Vi kan bana vägen för dig och ordna prova på tillfälle och diskutera med föreningen vad du behöver. Varberg har många idrottsföreningar, ridning, skytte, bowling, judo, bmx och mycket annat. Hör av dig med ditt intresse. 

Kontakta birgitta.termander@autismhalland.se


 Funktionsinriktad

musikterapi

Nu finns möjlighet att pröva Funktionsinriktad musikterapi. Det är en enkel kravlös form som inte kräver att man är musikalisk. Den togs fram av en musiklärare som arbetade inom Habiliteringen på Folke Bernadotte hemmet i Uppsala.
Syftet är att öka samordning av motorik och perception för ökat välbefinnande. Man spelar med olikformade små och stora trumpinnar på trummor och cymbaler med stöd av enkla melodislingor från ett piano. Spelet är enskilt i 25 minuter varje eller varannan vecka. Man börjar där man är och sedan tar man det i sin egen takt. Det kan verka besvärligt med ljuden men det är ovanligt att det stör. Flera kulturskolor har det i sitt utbud, i Halland finns det enbart i Halmstad. Hör av dig för en provspelning så diskuterar vi datum och tid om du vill fortsätta.

kontakta birgitta.termander@autismhalland.se

Mer info om funktionsinriktad musikterapi hittar du på
denna länk:    fmt-metoden.se 


 

Tre lokalföreningar i Halland

I början av 2018 bildades två lokalföreningar i Halland. En för Falkenberg-Hylte och en för Varberg-Kungsbacka. I januari 2020 startade en för Halmstad-Laholm.

Vad innebär det egentligen för dig som medlem?

Tidigare har en styrelse på 7 personer haft ansvaret för att bedriva regionala och lokala aktiviteter i Hallands sex kommuner. Det är i sig en övermäktig uppgift på en styrelse som jobbar ideellt och där flera av medlemmarna har arbeten att sköta på dagtid.
Detta är den främsta anledningen till att tre lokalavdelningar har bildats. Lokala aktiviteter sköts och anordnas numera av dessa föreningar i respektive kommuner. Länsföreningen sköter om aktiviteter för hela länet och medlemsärenden, samt bedriver regionalt påverkansarbete mot kommun och landsting/region.

 • Fler aktiviteter och bättre lokal förankring
 • Ökat inflytande och mer demokrati i föreningsarbetet

Kontaktuppgifter till de tre lokalföreningarna finns på hemsidan och där finns också förteckningar över styrelsemedlemmarna.  

Vi hoppas på att få möta er i olika aktiviteter under året!

 


 

GLÖM INTE ATT FYLLA I DIN RÄTTA EPOST-ADRESS HÄR!

 Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och annan information från oss!

 

  Välkomna att höra av er till vår förening med 

önskemål, tips eller idéer!


Sidan uppdaterad 2021-04-16

Hör gärna av er om ni har någon åsikt om hemsidan, tips eller ideér!

Ansvarig:
Ronny Nilsson
halland@autism.se

Kalender

  Nyheter


   Medlemsbrevet...

   Önskar du hellre få medlemsbrevet via mail?

   Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och annan information från oss!