Aktuellt: 

Gott Nytt År!

Alla medlemmar har nyligen fått vårt medlemsbrev på posten med information om vad som är på gång under våren 2021. Om inte du fått det, så hittar du det här: Medlemsbrev våren 2021

Varmt välkommen med på det du tycker är intressant!

Under hösten fick vi ställa in det mesta. I år har vi istället valt att  genomföra en del av våra aktiviteter digitalt via programmet Zoom. Vi fokuserar även på att mötas utomhus i mindre grupper.

När du anmäler dig, skickas en länk som du klickar på och då kommer du direkt in i mötet. Vi förstår att det kan bli svårt för den som inte har internet. Fråga i så fall om det finns någon kompis, anhörig, boendestödjare, personal eller annan som kan hjälpa dig på en lånad dator, telefon eller surfplatta.

Vid alla aktiviteter där vi ses utomhus, gäller att vi stannar hemma vid symptom på sjukdom, även lindriga sådana.

Alla som deltar i aktiviteter, följer även Folkhälsomyndighetens hälsoråd om god handhygien och att hålla avstånd till andra deltagare.

 

 


 

 De filmade föreläsningarna från konferensen 
"Flickor och autism" 2018,  finner du HÄR   

 


Vill du hjälpa till?
Har du idéer du vill genomföra, tid över och vill hjälpa till vid aktiviteter, så tar vi tacksamt emot fler som är med och jobbar praktiskt!
 
Vi har en fixargrupp som hjälper styrelsen med en del praktiska saker såsom att förbereda och genomföra aktiviteter, packa medlemsutskick med mera. 
 
Hör av dig till styrelsen om du vill ingå i denna grupp. 

--------------------------------------------------------------------
Vi samarbetar med

 

 

KALENDER

  Nyheter

   MEDLEMMAR BERÄTTAR
   På årskontrollerna på BVC kontrolleras att barnen växer som de ska, att de har lärt sig att gå och att de kan rita huvudfotingar. Att vår dotter inte lekte på ett sätt som barn i hennes ålder förväntas göra, var inget som vi tänkte på. Hur skulle vi veta hur ett barn på ett och ett halvt, två, tre eller ens fyra år brukar leka?

   Läs mamma Lottens berättelse om flickan som inte väckte några funderingar:  
   www.autism.se/flickan_som_inte_vacker_nagra_funderingar_


   CHECKLISTA FÖR SKOLAN

   I vår uppdaterade checklista om skola får ni ett underlag som kan hjälpa till att ta reda på hur väl skolan är anpassad för elever med autism. Här finns checklistan:
   http://www.autism.se/stod_for_val_av_skola

    


    Introduktion till autism – kurs via webben

   E-autism är en helt kostnadsfri webbkurs genom Autism- och Aspergerförbundet. Den är öppen för alla. Lär dig själv ännu mer, tipsa släktingara och vänner, berätta för personal att denna möjlighet finns! Läs mer på riksförbundets webbplats