Aktuellt: 

- OBS! Rapport från årsmötet med föreläsarens bilder finns längst ner på denna sida

- Föreläsningarna från konferensen "Flickor och autism"
finns nu HÄR (klicka på ordet HÄR)

VÅRENS MEDLEMSCAFÉ

Tid: Måndagar kl 17:00 – 19:00
Datum: 29 april och 27 maj
Plats: Hälls Stallbacken, Engelbrektsgatan 12 i Örebro

Här kan du träffa nya och gamla medlemmar i vår
förening över en fika. Vi träffas på entréplan, ingång från
Engelbrektsgatan, där alla gör sina beställningar, sedan
går vi en trappa upp där vi kan umgås i lugn och ro.
Föreningen bjuder på fika för max 50 kr.


SAMTALSTRÄFF FÖR

FÖRÄLDRAR

Föreningen Attention har tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, startat upp en grupp där du som förälder har möjlighet att träffa andra föräldrar till barn med diagnos inom neuropsykiatriska området.

Eventuellt kommer Autism och Aspergerföreningen i Örebro län också vara med som arrangörer framöver. Träffarna är kl 18.30 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Fabriksgatan 8 i Örebro. För mer information om vilka datum gruppen ses, hör av dig till orebro@autism.se


MARS

Fiffiga huset, Karlskoga
Lördag den 30/3 kl 12.00-14.00
Välkommen till Fiffiga Huset, i närheten av Alfred Nobels gård Björkborn i Karlskoga. Fiffiga huset är ett litet upptäckarhus för dig som är intresserad av hur saker fungerar. Här kan du prova på enkla tekniska experiment. Det finns inte fika att köpa, så ät innan
eller efter besöket.
Vägbeskrivning: kör till E1 8 genom Karlskoga och följ skyltning mot Björkborn. Passera värmeverket på höger sida och kör nästan fram till grindarna vid Björkborns industriområde. Sväng vänster ner på en liten väg, så ligger Fiffiga Huset på höger sida. Anmälan till orebro@autism.se senast den 25/3.
Föreningen bjuder på entrén!
Ansvarig: Maria Jacot


Karlskoga slotsracingclub och islandshästridningen, flyttas till hösten istället.
 

Childrens muséum,Hallsberg
Fredag 5/4 kl 17.30-19.30
En skön kväll i avslappnad miljö, vi har hela stället för oss själva efter stängningstid. Fika eller enklare mat finns att köpa till självkostnadspris. Föreningen står för entrén.
Anmälan senast 30/3 till orebro@autism.se.
Ansvarig: Lotta Johansson.

APRIL

Medlemsmöte, tema: Arbete
Torsdag 4/4 kl 17.30-20.00 i Föreningarnas Hus.
Heléne Larsson och Serena Hasselblad ger en bakgrund och berättar om egna erfarenheter när det gäller att komma ut på arbetsmarknaden. Därefter blir det en ledd diskussion
utifrån viktiga frågeställningar där deltagarna får lyfta frågor, eller ge förslag på vägar att arbeta vidare. Freningen bjuder på fika. Anmälan senast 25/3 till orebro@autism.se. Maxantal 50 personer.


Tekniska kvarnen, Karlslund, Örebro
Söndag den 27/4 kl 13.00
Vi åker till det spännande museet fyllt av upplevelser för hela familjen. Ingen föranmälan. Föreningen står för inträdesavgiften. Vi samlas i entrén. För mer info, maila till orebro@autism.se. Hoppas vi ses där!
Ansvarig: Jenny Belin

MAJ

Utflykt till Pershyttan
Söndag 12/5 kl 14-16
Kom med på en vandring på natur- och kulturstigen som går runt det gamla gruvområdet strax utanför Nora. Guide blir musei-pedagog Sara Sporre som vet det mesta om både bergshantering och folktro. Vi träffas vid besökscentret. Vi avslutar med fika, ta med egen matsäck! Anmälan senast 10/5 till orebro@autism.se. Ansvarig: Kristina Blom Schäfer.


Prova mountainbike i Sörbybacken, Örebro
Lördag den 18/5 kl.10.30-14.30.
Kom och cykla mountainbike (MTB) i Sörbybacken (Örebro nära ICA Maxi Universitetet). Möjlighet för både vana cyklister och de som aldrig provat att cykla med instruktörer. Vi delar in oss i grupper efter vana. Det finns också möjlighet att prova på att cykla
"Downhill" med instruktör eller gå en sväng i skogen om man inte vill cykla. Vi grillar lunch tillsammans, så ta med det du vill äta.
Ta med egen cykel eller hyr på plats till självkostnadspris.
 
Varje ung deltagare ska ha en förälder eller ledsagare med sig.
Kostnad för aktiviteten (de som cyklar): 50 kr /person, som betalas kontant på plats, föreningen står för resten av kostnaden.
Anmälan till orebro@autism.se, senast den 5/5. Anmälan är bindande och uteblir du utan att avboka, så debiteras du
100 kr. Ansvarig: Helena Hennings tel 073-703 50 08
 

JUNI

Utflykt med promenad runt Ånnabodasjön
Söndag 9/6 kl 10.00
Kom med på en vandring runt Ånnabodasjön. Ta med egen matsäck och dryck, samt oömma kläder och skor.
Möjlighet finns att grilla till lunch. Anmälan senast 31 /5 till
orebro@autism.se. Ansvarig: Lotta Johansson
 

 

AUGUSTI

Lägerdag i Nora
Lördag 10/8 kl. 11 .00 - och framåt
En dag för alla åldrar, då vi ses och gör roliga saker tillsammans.
Vi träffas kl 11 .00 vid stationshuset i Nora. Möjlighet finns för de som vill, att åka en tur med något av veterantågen. Föreningen står för 1 vuxen och 1 barnbiljett/familj. Tänk på att ha med kontanter för betalning av fler tågbiljetter! Medtag kläder för väder, Badkläder, eget fika och matsäck/pengar till mat.
 
Sannolikt finns möjlighet att ta båten Plaskus ut till Alntorps ö och bada om vädret medger. Lunch äter vi på någon av restaurangerna i Nora centrum. Dagen avslutas med glass vid Noraglass för de som vill. Anmälan görs till orebro@autism.se, senast den 3/8.
Ansvarig: Lotta Johansson tel 070-639 74 30.
 

Vill du hjälpa till?
Har du idéer du vill genomföra, tid över och vill hjälpa till vid aktiviteter, så tar vi tacksamt emot fler som är med och jobbar praktiskt! Vi har en fixargrupp som hjälper styrelsen med en del praktiska saker såsom att förbereda och genomföra aktiviteter, packa medlemsutskick med mera.
Hör av dig till Lotta Johansson 070-639 74 30, om du vill ingå i denna grupp.
Vi har väldigt kul tillsammans!

--------------------------------------------------------------------
Vi samarbetar med

 

 

KALENDER

  Nyheter

    

   CHECKLISTA FÖR SKOLAN

   I vår uppdaterade checklista om skola får ni ett underlag som kan hjälpa till att ta reda på hur väl skolan är anpassad för elever med autism. Här finns checklistan:
   http://www.autism.se/stod_for_val_av_skola

    


    

   UTBILDNINGAR OCH FÖRELÄSNINGAR:

   Introduktion till autism – kurs via webben

   e-autism är en helt kostnadsfri webbkurs genom Autism- och Aspergerförbundet. Den är öppen för alla. Lär dig själv ännu mer, tipsa släktingara och vänner, berätta för personal att denna möjlighet finns!
   Läs mer på riksförbundets webbplats