Tips och föreläsningar

 


Schysst språk och schyssta värderingar

Linnéa Claeson talar engagerande, tankeväckande och kritiskt om civilkurage, medmänsklighet, jämlikhet och hur vi står upp för det vi tror på.

Onsdag den 20 november, kl 19.00-21.00

Plats: Jenny Nyströmsskolans aula (Smålandsgatan 25)

Frågor/mer information: Philip Rosqvist, Smålandsidrotten, tfn 070-508 91 46, philip.rosqvist@smalandsidrotten.se 

Anmälan: Via denna länk bit.ly/2kMBHu0 

Sista anmälningsdag: 18 november eller först till kvarn. Begränsat antal platser.

 

 Hon är handbollsproffset som grundade Instagramkontot Assholesonline, där hon bemöter sexuella trakasserier med humor och allvar. Genom att medvetandegöra problemen och föra upp dem till diskussion har hon talat för ledare i såväl idrottsföreningar, arbetsplatser och EU-kommissionen. För sin förmåga att göra svåra ämnen tillgängliga för allmänheten har hon belönats med Begriplighetspriset och för sin insats som talare Hederspriset – Årets talare. Linnéa Claesons föreläsningar är inspirerande och ligger verkligen i tiden. Hon uppmanar ständigt till kamp mot trakasserier i alla dess former och får alltid åhörarna att tänka till kring sitt eget och omgivningens beteende. Schysst språk och schyssta värderingar hänger ihop både i omklädningsrummet, på planen, online och i korridoren på skolan. FAKTA Dag och tid: onsdag den 20 november, kl 19.00-21.00 Plats: Jenny Nyströmsskolans aula (Smålandsgatan 25) Frågor/mer information: Philip Rosqvist, Smålandsidrotten, tfn 070-508 91 46, philip.rosqvist@smalandsidrotten.se Anmälan: Via denna länk bit.ly/2kMBHu0, eller via QR-koden Sista anmälningsdag: 18 november eller först till kvarn. Begränsat antal platser.
Föreläsning med Jessica Stigsdotter Axberg, alias Mrs Hyper!
Onsdag den 27 november kl. 18.00 - 20.30
Jenny Nyströmsskolan

I samarbete med Studiefrämjandet Kalmar Län

Inspirerande föreläsning där Jessica med värme och humor delar med sig av sina egna erfarenheter av adhd och asperger i familjen. Ingående får vi ta del av vad hon har lärt sig kring alla möten mellan fritid, BUP, skola, barn och föräldrar genom åren. Hennes son gick från att vara bråkstake till mönsterelev i skolan och det finns framgångsfaktorer som alla kan ta till sig. Åhörarna får massvis med tips och idéer på hur man kan hantera vardagen, frukost, kläder, komma iväg, skola, arbete, omgivning, läxor, mat, städning, sömn och mycket mer.

Jessica blandar vardagshistorier med genomgång av de ”vanligaste” neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna (NPF). Störst fokus på adhd och Aspergers syndrom, men även genomgång av Tourettes syndrom, tvångssyndrom (OCD), dyslexi och dyskalkyli. Hennes målsättning med föreläsningen är att åhörarna ska känna att de kan skapa en förbättring och förändring med enkla medel.

Anmälan senast 16 oktober till attentionkalmar@hotmail.com, det är gratis, ange i mailet om du är medlem eller ej hos Attention Kalmar! 


 

Tips från styrelsen: 

En bok för dig som arbetar med barn, ungdomar och vuxna med autism grundat på autismspecifik kompetens:

 

 .   

Länk till Skolplattform
Länk till LSSplattform


 


Länk till Tillgänglighet i vården

 


 

E-autism

Kostnadsfri webbutbildning, en introduktion till Autism, Aspegers Syndrom och andra autismliknade tillstånd. Över  22 000 har redan gått kursen. Läs mer under fliken E-autism


 

Special Nest är en webbtidning som bevakar det som händer inom neuropsykiatri. Tidningen är orädd i sitt förhållande till olika ståndpunkter och åsikter – deras uppgift är att skildra, inte att ta ställning. De vänder sig till yrkesverksamma, intresserade, familjer, vuxna, ungdomar & barn samt bärare av egen funktionsnedsättning.

Som medlem i Autism- och Aspergerförbundet betalar du endast 39kr/månad.

Teckna din prenumeration på www.specialnest.se/prenumeration

för att få rabatten - sätt ett kryss i rutan Medlem hos …

 

 


Ritprata

 

http://www.ritprata.se/
https://ettnyttliv.files.wordpress.com/2013/09/ritprat.pdf 


 

Skapa bildstöd och bildschema för att underlätta vardagen.


 

Samordnad individuell plan - ska upprättas tillsammans med brukare om insatser från både socialtjänst och hälso- och sjukvård behöver samordnas. 

 


 Rekommenderas:
Långt ifrån lagom - röster om att ha Aspergers syndrom.

 

Mediahuset - Världsautismdagen

Dagliga verksamheten Mediahuset inom Kalmar kommun deltog i kampanjen #intesåkonstigt för att öka förståelsen för människor med funktionsnedsättningar.