Lena Nylander är vuxenpsykiater och har arbetat under lång tid inom vuxenpsykiatrin i Lund. Lena har lång erfarenhet av att arbeta med patienter med funktionsnedsättningar såsom autism, ADHD eller intellektuell funktionsnedsättning.

Lena har i många år gett föreläsningar och kurser runt om i Sverige samt publicerat en mängd vetenskapliga artiklar, debattartiklar m.m. Hon är författare/medförfattare till flera böcker om funktionsnedsättningar, och har disputerat på en avhandling om ADHD och autism.

För närvarande ingår Lena i Region Skånes konsultteam för vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och svåra beteendeproblem (VUB-teamet).

Lena har också ett anhörigperspektiv då hon har en son som har autism och intellektuell funktionsnedsättning. Lena är hedersledamot i både Svenska Psykiatriska Föreningen och Autism Sverige.

Föreläsningen sker digitalt och erbjuds kostnadsfritt för alla som är intresserade inom ramen av projektet NPF mötesplats som är ett samarbete mellan Autism Skåne och Malmö Stad.

Vid anmälan kan du välja att få länken skickad till din e-postadress eller att se den digitalt på Autism Skånes kansli på Ängelholmsgatan 6 i Malmö. 

Vid frågor kontakta: anmalan@npfmotesplats.se

Anmäl dig här

 

Varmt välkommen!