Mötesplatsen

Den öppna mötesplatsen syftar till att skapa vägar för gemenskap och delaktighet och till att bryta social ensamhet. Aktuella aktiviteter planeras utifrån besökarnas intressen och behov och gruppens sammansättning.

Det krävs inget medlemskap i Autism Skåne för att delta på mötesplatsen. Du behöver inte heller anmäla ditt deltagande i förväg. Personal finns på plats och vi samlas över lite fika. Välkommen!

 

NPF Mötesplats i centrala Malmö

Adress: Ängelholmsgatan 6, 214 22 Malmö

Öppettider: onsdagar klockan 18 till 20 och lördagar klockan 13 till 15


Föreläsningar

Föreläsningarna tar sikte från neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och har teman som omgivning, samhällsinsatser och samhällsinstanser, psykisk hälsa och välbefinnande samt vardagsstrategier och livsstrategier. Föreläsningarna sker parallellt med onsdagarnas mötesplats på Autism Skånes distriktskansli och är digitala. De förutsätter inget medlemskap i Autism Skåne och erbjuds utan kostnad.  

Föreläsningar 2024:

 

2 april (Världsautismdagen) ""Autism - varför är det så svårt att få energin att räcka till?"  med Jill Rogheden (i samarbete med övriga distriktsföreningar)

Mer information och anmälan

3 april "Från ung till vuxen" med Katarina Sörngård

Mer information och anmälan

22 maj Presentation av KomBo - kommunikationsstöd i boende och daglig verksamhet med Gunilla Thunberg och Helen Göransson, Dart specialistenhet för kommunikationsstöd

Mer information och anmälan

29 maj "Med känsla för barns självkänsla" med Petra Krantz Lindgren

Mer information och anmälan

11 september "ADHD- Från Duktig Flicka till Utbränd Kvinna" med Lotta Borg Skoglund 

Mer information och anmälan

16 oktober "NPF, sex, samtycke och sociala koder" med Julia Bahner

Mer information och anmälan

20 november "Autism och intellektuell funktionsnedsättning hos vuxna" med Lena Nylander

Mer information och anmälan

 

Aktuella teman uppdateras här efterhand samt i Autism Skånes kalender och på NPF Mötesplats Facebooksida. Följ oss gärna där! 

 

Övriga Aktiviteter

NPF Mötesplats anordnar aktiviteter.

Under våren 2024 är följande planerat:

6 april Familjedag med Cirkus Olympia i Malmö


Aktuella aktiviteter uppdateras efterhand här samt i Autism Skånes kalender och på NPF Mötesplats Facebooksida. Följ oss gärna där! 

 

 

 

------------------------

NPF mötesplats är öppen för samarbete med funktionsrättsföreningar och andra inom Malmös föreningsliv!

Har din organisation idéer på föreläsningstema och relevanta ämnen eller föreläsare så tar vi gärna ett möte om detta. Hör av dig till oss på info@npfmotesplats.se så bygger vi vidare tillsammans!

Har du som deltagare på NPF Mötesplats tankar, synpunkter eller idéer på mötesplatsernas utformning, potentiella aktiviteter eller annat av värde för den öppna mötesplatsen, hör av dig till oss på info@npfmotesplats.se eller välkommen förbi mötesplatsen!