Mötesplatser

Mötesplatserna utvecklas utefter deltagarnas uppkomna behov. De syftar till att skapa vägar för gemenskap och delaktighet och till att bryta social ensamhet. Aktuella aktiviteter och eventuella teman kommer få växa fram utifrån gruppernas sammansättningar och deltagarnas behov. Det krävs inget medlemskap i Autism Skåne för att delta på mötesplatserna. Däremot är det bra att förstå Autism Skåne som möjliggörare i detta och att Autism Skånes medlemmar har en stadgad rätt att påverka föreningens inriktning. Ju fler medlemmar desto större påverkansmöjligheter. Du ansöker om medlemskap i Autism Skåne, och i dess förbund Autism Sverige, här.

Mötesplatsen utgår från Autism Skånes distriktskansli i Malmö och med start 21 februari 2024 kommer följande tider att gälla. Personal kommer att finnas på plats och vi bjuder på kaffe och kakor.

Onsdagar 18:00-20:00
Lördagar  13:00-15:00

 

Föreläsningar

Det planeras för 6 till 8 föreläsningar per år med teman kring NPF, autism, omgivning, samhällsinsatser och samhällsinstanser, psykisk hälsa och välbefinnande samt vardagsstrategier och livsstrategier. Föreläsningarna administreras från onsdagens mötesplatser på Autism Skånes distriktskansli och görs tillgängliga för allmänheten. Föreläsningarna förutsätter, likt deltagande på NPF-mötesplatserna, inget medlemskap i Autism Skåne. 

Under våren 2024 är följande föreläsningar inplanerade:


6 mars "Inte lagom Roland" med Roland Dreckmann

Mer information och anmälan

2 april (Världsautismdagen) ""Autism - varför är det så svårt att få energin att räcka till?"  med Jill Rogheden (i samarbete med övriga distriktsföreningar)

Mer information och anmälan

3 april "Från ung till vuxen" med Katarina Sörngård

Mer information och anmälan

29 maj "Med känsla för barns självkänsla" med Petra Krantz Lindgren

Mer information och anmälan

11 september "ADHD- Från Duktig Flicka till Utbränd Kvinna" med Lotta Borg Skoglund 

Mer information och anmälan

 

Aktuella teman uppdateras efterhand här samt i Autism Skånes kalender och på NPF Mötesplats Facebooksida. Följ oss gärna där! 

 

Övriga Aktiviteter

NPF Mötesplats anordnar också en rad olika aktiviteter varje år.

Under våren 2024 är följande planerat:

6 april Familjedag med Cirkus Olympia i Malmö

Mer information och anmälan

Aktuella aktiviteter uppdateras efterhand här samt i Autism Skånes kalender och på NPF Mötesplats Facebooksida. Följ oss gärna där! 

 

 

 

------------------------

NPF mötesplats är öppen för samarbete med brukarföreningar och andra inom Malmös föreningsliv!

Har din organisation idéer på föreläsningstema och relevanta ämnen eller föreläsare så tar vi gärna ett möte om detta! Hör av dig till oss på info@npfmotesplats.se så att vi tillsammans bygger vidare.

Har du som deltagare på NPF-mötesplats tankar, synpunkter eller idéer på mötesplatsernas utformning, potentiella aktiviteter eller annat av värde för de öppna mötesplatserna, hör av dig till oss på info@npfmotesplats.se eller kom förbi en av våra mötesplatser.