Dagen i Järvsö började med en kall men solig morgon, och under dagen fick vi växlande aprilväder. Vi blev väl mottagna på vildriket och det gick både snabbt och smidigt att komma ut i parken. Idag var vi 26 medlemmar som besökte Vildriket. 

'

När vi kom in i parken välkomnade vargarna oss och visade glatt upp sig. Under dagens promenad fick vi se många av de nordiska djuren, det fanns även utrymme för lek i väktarnas glänta och i Loas Lekområde. I skogskojan var elden tänd och en välförtjänt matsäck kunde avnjutas. Kreativiteten på matsäckarna flödade, allt från korv och hamburgare till marshmallows och bullar grillades.

Björnarna hade vaknat ur sitt vinteride och var pigga och glada, dom var nära promenadstråket och lätta att få på foto. Väldigt imponerande att få se dessa vackra tjejer på nära håll. 

Magiskt mystiska lodjur, förra året såg vi inte skymten av några lodjur. Idag hade vi turen att få se detta ståtliga kattdjur. 

Dagens tröttmössa fångades också på bild, en fladdermus som sov sin skönhetssömn inför kvällens nattpass.

Fladdermus

Man kan inte sluta att förundras över alla våra fantastiska vilda djur, jättekul att vara på plats på Vildriket och få se så många av vår naturs djur på en och samma plats. Vi fick möjlighet att träffa på dessa två tamrenar som lugnt mumsade sin lunch.

Tamren

Myskoxen var riktigt imponerande att se, snacka om en gigant som är en kvarleva sedan istiden, visste du att myskoxen klarar av temperaturer ner mot -50 grader? 

Myskoxe

Sammantaget en givande och skön dag på Vildriket, var bara igelkott, rödräv och järv vi inte kunde bocka av på listan av alla djur.