Projektet heter Lyssna på oss och kommer att drivas av tjejer och kvinnor med egen diagnos. 

Autism- och Aspergerförbundet är med i projektets referensgrupp.

Projektet vill undersöka yrkesverksammas bemötande (inom vård, skola, myndigheter) genom att bland annat skicka ut en enkät till målgruppen. Det vill också uppmärksamma hur den psykiska hälsan skiljer sig mellan dem inom målgruppen som fått sin diagnos tidigt respektive sent. Projektet kommer ta fram en bok och ett studiematerial med bemötandemetod för yrkesverksamma.

Hur kan jag eller mitt distrikt delta?

Autism- och Aspergerförbundets lokalförening i Västmanland har visat intresserade för att sprida information till sina medlemmar och projektet hoppas på att flera inom vårt förbund vill vara med och samarbeta.

Exempel på saker du kan vara med och göra: skriva debattartiklar om frågor som rör bemötande, jämställdhet och diskriminering, delta i enkätarbete m.m. Projektet kommer att ha kurser i att skriva debattinlägg där du kan delta samt så småningom starta en digital plattform att mötas genom. Det går också att delta i projektets kommande bok med egen berättelse.

Kontakta projektet om du vill veta mer: lyssnapaoss@demokratipiloterna.se

Ickebinär är en person som varken känner sig som en tjej eller kille, utan till exempel som både eller mitt emellan. Personen kan också ha en flytande könsidentitet.

Läs mer på Demokratipiloternas webbplats (öppnas i nytt fönster)