Välkommen till Autism- och Aspergerföreningen Värmland

Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autism­­spektrum­­tillstånd.

Vi arbetar för att stödja föreningens medlemmar och för att påverka samhället så att alla med något autism­­spektrum­­tillstånd - som autism, Aspergers syndrom eller autism­­liknande tillstånd - tillförsäkras så god livskvalitet som möjligt. Samtidigt som vi har kul!

Vi är ungefär 650 medlemmar, däribland personer med egen ­diagnos, anhöriga och personer som i sitt arbete kommer i kontakt med anhöriga och personer med diagnos. Arbetsplatser verksamma innom vårt intresseområde finns också med bland våra medlemmar.

Ju fler aktiva medlemmar vi är desto mer kan vi uträtta och desto lättare blir förenings­arbetet för var enskild aktiv medlem!

Läs mer om vad vi i föreningen gör under Om oss. Föreslå vad vi skall göra genom att kontakta oss.

Välkommen

Kalender

  Nyheter

     Vi finns på facebook

    

   Årets Pusselbit i Värmland

   På årsmötet i mars/april delar vi ut utmärkelsen Årets pusselbit i Värmland till en enskild person och/eller en verksamhet i länet som gör eller har gjort något positivt för vår målgrupp. Vi tar emot nomineringar under hela året. Vill du nominera någon? Skicka ett mejl till autismvarmland@gmail.com

   Världsautismdagen 2 april

   Världsautismdagens internationella logotyp FN har utlyst den 2 april varje år till Världs­autism­dagen. Ge förslag på vad vi i Värmland kan göra för att upp­märk­samma den inom föreningen och i vårt närsamhälle!
    

   Samarbeten

   I vårt förenings­arbete samarbetar vi med Studieförbundet Vuxenskolan då vi arrangerar kurser och föreläsningar och med Funktionsrätt Värmland i en del handikappolitiska frågor.

                 Studieförbundet Vuxenskolan