Över- eller underkänslighet för sinnesintryck är vanligt vid autism. Troligtvis upplever minst 70 % sinnesintryck starkare, svagare eller på ett annat sätt än befolkningen i genomsnitt.

Vissa sinnesintryck kan ge känslor av välbehag, andra kan skapa stress och vara utmattande. Det är bra, ofta nödvändigt att omgivningen känner till och förstår hur det kan vara så att till exempel skolor och arbetsplatser blir tillgängliga för autistiska personer.

Därför har Autism Sverige gett ut boken Autism och sinnesinstyck som kom i våras. Webbinariumet vänder sig, precis som boken till dig som är autistisk, anhörig eller möter personer med autism i ditt arbete, till exempel som lärare, boendestödjare, handläggare eller annat.

På webbinariumet medverkar Mats Jansson, Hanna Danmo, Helene Stenbro och Monica Bergenek. Mats och Hanna är anställda på Autism Sverige och medförfattare till boken Autism och sinnesintryck. Helene och Monica är två av de som i boken berättar om sina erfarenheter.

Mats är sakkunnig om autism och ansvarig för förbundskansliets kunskapsenhet.
Hanna, som är autistisk, arbetar som skribent på Tidningen Autism.
Helene Stenbro är autistisk fembarnsmamma och föreläsare. Hon har uppdrag som autismombud, styrelseledamot och administratör i Autism Norrbotten. Helene skriver på sidan Autistiskt perspektiv, https://www.facebook.com/HeleneStenbro/
Monica Bergenek är mamma till en pojke med autism och författare och föreläsare. Hon skriver på bloggen marionettmamman.com

Välkommen!