Det är Joanna Halvardsson, Alexander Skytte, Freddot Carlsson Andersson, Conny Palmkvist, Monica Bergenek och Anna PG som delar med sig av tankar och erfarenheter.

– Jag har hittat mina styrkor, tagit tillvara på dem och gjort någonting bra av dem. Tyvärr går världen miste om massor fantastiska människor med fantastiska förmågor då vi inte tillåter alla att få vara som de är, säger Joanna Halvardsson.

Tanken med Podden Autism är att sprida kunskap om autism samt att öka förståelsen för personer med autism och deras anhöriga. Det finns stora skillnader mellan personer med autism. Dels är det skillnad på personliga egenskaper, men det kan också vara olika hur autism visar sig. Därför kommer fokus ligga på att lyfta olika perspektiv i podden. 

– Autism ser så otroligt olika ut för olika personer och spektrumet kan vara stort i en och samma person. Podden Autism är en plattform som synliggör dessa röster och perspektiv, med målet att förändra attityder och motverka fördomar så att vi får ett samhälle för alla, säger Gunilla Sundblad, förbundssekreterare på Autism- och Aspergerförbundet. 

Presskontakt:
Sofie Ekholm, kommunikationsansvarig
sofie.ekholm@autism.se
08-420 030 58

Lyssna där du brukar lyssna på poddar eller här: Podden Autism (öppnas i ny länk)

Podden Autism produceras med stöd från Svenska Postkodlotteriet (öppnas i en ny länk).