Först ut är en serie program under rubriken Sommarlyssning. Det är sex avsnitt med sommarpratare som alla har en personlig koppling till autism.

Det är Joanna Halvardsson, Alexander Skytte, Freddot Carlsson Andersson, Conny Palmkvist, Monica Bergenek och Anna PG som delar med sig av tankar och erfarenheter.

Du kan lyssna på podden via länkarna nedan eller där du annars lyssnar på poddar.

#1 Sommarlyssning med Joanna Halvardsson

Joanna Halvardsson är journalist. På bloggen Jag är inte dum i huvudet skriver hon om livet med Aspergers syndrom och bipolär sjukdom typ 2. Hon föreläser runt om i landet om hur rätt stöd kan vända hinder till styrka.


#2 Sommarlyssning Alexander Skytte

Alexander Skytte är lärare och har själv autism och adhd. I boken Pojken med extra allt (2020) beskriver han egna erfarenheter från en turbulent skolgång och ger tips på hur lärare kan möta sådana elever som han själv var.


#3 Sommarlyssning Monica Bergenek

Monica Bergenek är förälder till ett barn med autism, adhd, lindrig intellektuell funktionsnedsättning och epilepsi. I boken Marionettmamman och på bloggen Dans med svåra steg skriver hon om en annorlunda vardag med bakslag, framsteg och kärlek.


#4 Sommarlyssning Freddot Carlsson Andersson

Freddot Carlsson Andersson är författare, bildkonstnär och illustratör. I den uppmärksammade boken B-laget: Rapport från ett utanförskap (2022) skriver Freddot om att leva med autism och adhd och om att inte passa in i den förväntade mallen.


#5 Sommarlyssning Anna PG

Anna PG är ordkonstnär med ambitionen att på ett amusant, artistiskt och allvarligt sätt skildra livet med autism, adhd och atypisk anorexi. Hon har skrivit böckerna Som en vit liten strumpa: Ett A-barns trottoarer (2013) och Ett A-barns betraktelser (2018).#6 Sommarlyssning Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare till flera uppmärksammade böcker. Den självbiografiska romanen Nästan bra på livet (2021) handlar om att vara förälder till ett barn med autism och intellektuell funktionsnedsättning.


Podden Autism produceras med stöd från Svenska Postkodlotteriet (öppnas i nytt fönster).