Autism Sveriges administratör Stina KåhrströmStina har arbetat i mer än tio år med administration på Skeppsholmens folkhögskola. Efter att ha känt sig färdig där har hon letat ett tag efter ett annat arbete som känns meningsfullt.

– Då hittade jag den här tjänsten som kändes väldigt rätt. Jag ville ha jobbet så otroligt mycket att det var en jobbig väntan innan jag fick beskedet, berättar hon.

Att arbeta med något som hon verkligen står bakom och brinner för är viktigt för Stina. Förut var det folkbildning och nu autism.

- Jag vill vara med och sprida kunskap och bidra till bättre förutsättningar för människor med autism i skolan, vården, på arbetsplatser, i familjer.

Skeppsholmens folkhögskola har många elever med funktionsnedsättningar, bland annat autism. Så Stina har fått utbildning om autism och känner att hon redan har kunskap sedan tidigare.

– Det är stor skillnad på att ha kunskap och inte, intygar hon av egen erfarenhet.

Stina har också lärt sig mycket om autism genom att vara anhörig.

– Jag har fått förståelse för hur problematiskt det kan vara i skolan och när man går vilse i vårdkarusellen. Många får lära sig det mesta den hårda vägen.

Stina kommer från en by utanför Sundsvall och bor i Stockholm med sin son och sin katt. På fritiden spelar hon klarinett, joggar i skogen och läser böcker. Den första boken på autismtema hon läste var Autisterna, en bok om kvinnor på spektrat.

– Den är en av mina favoriter. Jag känner igen mycket hos mina närstående och även hos mig själv. Jag blev också mycket gripen när jag läste Lina Limans historia i boken Konsten att fejka arabiska.

Stina kommer bland annat att arbeta med medlemsfrågor och ansvara för förbundets webbutik. Stina erkänner att hon har varit nervös för att byta arbetsplats och få nya kollegor.

– Men nu är jag inte rädd längre, jag har fått ett varmt och fint mottagande. Det känns som att jag har kommit till en arbetsplats med bra sammanhållning och ser fram emot att lära känna kollegor och medlemmar.

Kontaktuppgifter till Stina och hela förbundskansliet.