– Jag kan inte tänka mig en viktigare uppgift än att arbeta för ett inkluderande samhälle där alla människor kan delta. Det är ett ärofyllt uppdrag som jag ser fram emot att ta mig an.

Linn Rivero Mildén har alltid styrts av viljan att minska orättvisor i samhället med kommunikation som främsta redskap. Hon har sedan tidigare arbetat som kommunikatör på en ideell organisation där målet var ett jämställt samhälle fritt från hedersrelaterat våld och förtryck. Hon har även engagerat sig ideellt för unga flickor som drabbats av psykisk ohälsa. Att påverka beslutsfattare och skapa engagemang är någonting hon drivs av, inte minst när det kommer till att förbättra livsvillkoren för alla med autism. 

– Att leva i nära relation till autism har många gånger varit en frustrerande kamp. Gång på gång blir det tydligt hur samhället brister i att fånga upp denna målgrupp och oss som anhöriga. Det borde inte få vara så, mer behöver göras.

Linn har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Södertörns högskola samt en yrkeshögskoleexamen inom digital design vid Medieinstitutet. Det var under tiden på yrkeshögskolan som hon fick upp ögonen för tillgänglighet och inkluderande kommunikation.

När hon inte jobbar tycker hon om att gå på loppisar, vandra i Dalarna och klappa på hundar.

Kontaktuppgifter till Linn och hela förbundskansliet