Autism Sverige sprider kunskap om autism, påverkar beslutsfattare och skapar mötesplatser. Vår vision är ett samhälle där alla kan delta, där personer med autism möts med respekt och har bra livskvalitet genom hela livet. 

Vi söker en strukturerad, analytisk och kommunikativ jurist. Du har kunskap om hur offentliga beslutsprocesser fungerar samt förmåga att självständigt driva arbetet framåt utifrån analys och rådande omvärldsförhållanden. Du som söker tjänsten har lätt för att sätta dig in i nya frågor och har god förmåga att planera ditt arbete utifrån inkomna ärenden.

Som förbundsjurist kommer du framför allt att arbeta med intressepolitiskt utredningsarbete. Du kommer bland annat skriva remissvar på statliga utredningar, skrivelser, debattartiklar, pressmeddelanden och vara en av förbundets presstalespersoner. Du kommer också att lyfta förbundets frågor i samråd hos andra organisationer och myndigheter. 

Läs mer om tjänsten

Förbundsjurist till det intressepolitiska arbetet (öppnas i nytt fönster)

Kontakt

Om du har frågor om tjänsten kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad telefon 070-199 31 14 alternativt via e-post: gunilla.sundblad@autism.se