Aktuellt

Årets sommarlyssning av Podden Autism

Autism Sverige presenterar årets talare som medverkar i Podden Autisms sommarserie 2023. I sex avsnitt har vi samlat människor som alla har en personlig relation till autism.

Podden Autism Sommarlyssning 2023

Årets sommarpratare är David Larsson Heidenblad, Saga Olsson, Ellen Helinder, Jonas Wik, Maud Deckmar och Elsa Törnqvist. Bland avsnitten kommer vi bland annat att få lyssna på hur man går vidare när allt inte blev som man hade tänkt och hur det är att förstå att det faktiskt finns känslor i rymden.

Schema för publicering av avsnitt:

 • 26 juni – Sommarlyssning med David Larsson Heidenblad
  Historiker, forskare och skribent. David bor i Lund med sin fru och deras tre barn varav sonen Jacob har autism och medelsvår intellektuell funktionsnedsättning.

 • 3 juli – Sommarlyssning med Saga Olsson
  Saga är student och har själv autism. Hon bodde fram till nyligen i England där hon studerade psykologi.

 • 10 juli – Sommarlyssning med Ellen Helinder
  Skådespelare och filmare. Ellen har bland annat gjort dokumentärfilmen Min lilla storebror som handlar om hennes storebror Felix som har autism.

 • 17 juli – Sommarlyssning med Jonas Wik
  Föreläsare och utbildare som bland annat arrangerat relationskurser för vuxna med autism. Jonas är själv autistisk.

 • 24 juli – Sommarlyssning med Maud Deckmar
  Föreläsare, författare och mamma till två vuxna barn varav sonen Fred har autism och intellektuell funktionsnedsättning. Maud har bland annat skrivit två böcker om att vara anhörig till någon med funktionsnedsättning, Freds bok (1998) och Ärrvävnad (2009). 

 • 31 juli – Sommarlyssning med Elsa Törnqvist
  Författare och studerar till lärare. Elsa har skrivit Siv utan liv (2022) och Jag vill bara bli erkänd som stat (2023) som är en självbiografi om att vara autistisk.

Lyssna på Podden Autism

Missa inte förra årets sommarberättelser. Du hittar avsnitten där du vanligtvis lyssnar på poddar eller direkt i din webbläsare: Podden Autism (öppnar libsyn.com i nytt fönster)

Podden Autism produceras av Autism Sverige med stöd från Svenska Postkodlotteriet.

Publicerad den 21 juni 2023