Cykelfrämjandet vill ge barn och unga med NPF ålder 8-27 år chansen att hitta en ny form av fysisk aktivitet och naturupplevelse i stigcykling. Målsättningen är att många fortsätter att cykla regelbundet för då finns stora hälsovinster att göra. Volontärer är hjärtligt välkomna!

STIGCYKLING = cykla mountainbike på stigar i skogen

CYKELFRÄMJANDET = ideell förening för cykelglädje sedan 1934, i detta projekt med statlig finansiering från Svenskt Friluftsliv.

 

VAR:

ELFVIKS GÅRD (vi ses på besöksparkeringen till höger om grisarna och busshållplatsen)

 

NÄR:

ONSDAG DEN 16 JUNI KL 10.30

 

På Cykelfrämjandets cykelturer finns inga måsten eller tävlingsmoment. Alla cyklar så länge det är roligt och den första turen brukar vara runt en timme inklusive paus. Vilar gör vi när det behövs. Vi cyklar alltid en kort runda där vi har koll på varandra hela tiden vilket gör det lätt att stå över ett varv och pausa eller kanske bara titta på de andra som cyklar. Antalet som cyklar kan variera men bör helst vara max åtta.

Tydlighet, förutsägbarhet och roligt tillsammans är våra ledord. Stigen är målet.

Cykelfrämjandet erbjuder denna dag gratis lånecyklar, hjälmar och instruktörer för en lättsam första erfarenhet av stigcykling. 

Den som redan cyklar stig och/eller har egen passande cykel är också välkommen. 

Även föräldrar och andra vuxna kan låna cyklar men Supercyklister har såklart första tjing. Först till kvarn gäller och blir intresset stort kanske vi kör en till grupp kl 12.00. 

FÖRKUNSKAPER

Den som vill prova på att cykla stig i skogen behöver kunna cykla på en vanlig cykel.

 

UTRUSTNING

Har man en egen hjälm man trivs i så funkar det. Annars räcker det med oömma kläder och gympaskor. En flaska vatten är alltid bra och kanske något att mumsa på när vi tar paus.

 

Intresseanmälan görs till Camilla Ström på:

 

camilla.strom@autismstockholm.org