Så här gör du

e-autism logotyp

Du skapar en profil, loggar in och genomför e-autism här: Till webbutbildningen (länk)

Först skapar du en ny användarprofil genom att registrera dig med namn och e-postadress. Om du inte får ett bekräftelsemejl när du registrerar dig, så titta i din spam/skräpkorg.  Det kan ibland hamna där.

Namnet och din e-post kommer bara att användas i e-autism. Namnet kommer att stå på det diplom du kan skriva ut när du gjort hela kursen.

När du är inloggad ser du de olika avsnitten. Du kan göra ett eller flera avsnitt i taget och sedan logga in igen när du vill göra fler. När du gjort alla avsnitt kan du skriva ut ett diplom som visar att du gjort kursen "Introduktion till autism".

 

 

 

I de olika avsnitten ser det ut så här:

 (I de flesta webbläsare kan du hålla ner ctrl och snurra med mushjulet för att ändra storlek på det du ser på skärmen)

 

 

Det finns en meny för varje avsnitt som visar innehållet. Det som sägs av uppläsaren finns som text om du klickar på Speakertext.

 

 


Du kan reglera volymen och se en tidsmätare för varje sida.  

 

 

Du kan starta om en sida med den runda pilen och du klickar framåt till nästa sida med Nästa-knappen.

 

 

I en del avsnitt visas filmer. De flesta filmer har inbyggd text. I de filmer som inte har det kan du klicka på CC för att få text.

 

Avsnitten i e-autism bör fungera även på de flesta smartphones och surfplattor. Prova gärna, men vi kan i dagsläget inte garantera att det fungerar på alla sådana enheter.

Till utbildningen: En introduktion till autism

Kontakt e-post: webbutbildning@autism.se