Snabblänkar

Boendestöd

Angående omorganisationen av boendestödet i Norrköpings kommun!

5/5-2019 - Boendestödet i Norrköping har nu börjat fungera igen, inte optimalt för alla men det ser betydligt bättre ut för många än det gjorde i samband med omorganisationens start och en lång tid därefter. 
Föreningen tillsammans med Attention och FUB har kontinuerliga möten med enhetschefer (varannan vecka i nuläget) samt vård- och omsorgschefen med dess närmaste underchefer (ca varannan månad). 
 
 
Här nedan finns det diverse material angående boendestödets omorganisation - nyheter kommer nu komma ovanför denna text. 
 
Lotta Larsson har boendestöd själv och är initiativtagaren till en protestlista mot omorganisationen. 
 
Information om boendestöd från Norrköpings kommun:
 
Föreningen har skickat ett klagomål till IVO gällande omorganisationen.
Läs det här
 
Utöver det har vi gjort en skrivelse som skickat ut till alla som sitter i vård- och omsorgsnämnden.
Läs den här
 
SVT Öst har gjort reportage
Journalisten Tina Enström på SVT Öst har intervjuat vår medlemsrådgivare Linda Bredahl, Johannes Kishore Johansson som själv har boendestöd och Eva-Britt Sjöberg som är kommunalråd i Norrköpings kommun angående förändringarna i boendestödet i kommunen som ska träda i kraft inom några veckor.
 
 
 
Ytterligare klipp från SVT Öst - 14/11:
 
Sveriges Radio Klartext har också uppmärksammat detta:
 
Lotta Larsson har boendestöd, hon och många andra fick ett brev i september. Här är en bild på brevet samt text hon skrivit: 
 
En tid senare kom en debattartikel av Lotta Larsson mfl som har boendestöd ut i NT. Då en del inte har möjlighet att läsa NTs artiklar så kommer texten här, utlagd på Facebook av Lotta.