Autism Sverige sprider kunskap om autism, påverkar beslutsfattare och skapar mötesplatser. Vår vision är ett samhälle där alla kan delta, där alla med autism möts med respekt och har bra livskvalitet genom hela livet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är strukturerad, nytänkande och har lätt för att ta egna initiativ. Du är bra på att gå från idé till verklighet och har en förmåga att identifiera utvecklingsområden som kan bidra till ökad kunskap om autism. Du samarbetar med andra för att nå goda resultat samtidigt som du gärna arbetar självständigt. För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du har god erfarenhet av digitala arbetssätt och verktyg.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att främst att arbeta med förbundets projekt vilket innebär att handlägga projektförfrågningar, samordna och utvärdera de projekt vi medverkar i och utveckla förbundets framtida projektverksamhet. Utöver det kommer du även arbeta med och skriva projektansökningar och i samverkan med kollegor identifiera utvecklingsområden som du därefter verkställer, antingen på egen hand, i samarbete med kollegor eller som uppdragsgivare.

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning i socialt arbete, socionomutbildning eller likvärdig utbildning
 • Kunskap om autism
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i word, powerpoint och excel
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete och projektansökningar

Har du även erfarenhet från civilsamhället och god kännedom om funktionsrättsrörelsen är detta meriterande. I rollen som verksamhetsutvecklare har du kontakt med många människor, både via telefon och mejl, och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Verksamhetsutvecklaren ingår i vår kunskapsenhet och du rapporterar till samordnaren för kunskapsenheten.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en självständig roll i en engagerad, kompetent och lösningsfokuserad organisation. Du får chansen att bidra till Autism Sveriges utveckling och blir en del i ett team av omtänksamma och trevliga kollegor med olika spetskompetenser. Autism Sverige består av 24 distriktsföreningar som tillsammans organiserar närmare 20 000 medlemmar. Vi jobbar på en flexibel arbetsplats som tar hänsyn till individens behov.

Anställningsvillkor:

 • Heltid
 • Målstyrd arbetstid
 • Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
 • Arbetet är förlagt till kansliet på Bellmansgatan i Stockholm och det finns möjlighet att till viss del arbeta hemifrån.
 • Vi tillämpar sex månaders provanställning
 • Autism Sverige omfattas av kollektivavtal mellan Unionen/Akademikerförbunden och Fremia.

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni via mejl till ansokan@autism.se. I ämnesraden skriver du ”Verksamhetsutvecklare”. Skicka endast personligt brev och CV, inte intyg eller betyg.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontakt
Om du har frågor om tjänsten kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad telefon 070-199 31 14 alt via e-post: gunilla.sundblad@autism.se

Autism Sverige har valt vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.