Autism Sverige sprider kunskap om autism, påverkar beslutsfattare och skapar mötesplatser. Vår vision är ett samhälle där alla kan delta, där personer med autism möts med respekt och har bra livskvalitet genom hela livet. Nu söker vi en föreningsutvecklare som på ett sakligt och tydligt sätt kan förstärka förbundskansliets arbete med att möjliggöra engagemang i hela förbundet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är initiativrik, kommunikativ och nyfiken. Du gillar att lyhört möta människor för att skapa goda relationer och driva igenom förändringar. Du samarbetar med andra för att nå goda resultat samtidigt som du gärna arbetar på egen hand. För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du har erfarenhet av att leda processer och har en öppen inställning till människors olika förutsättningar och stödbehov.

Som föreningsutvecklare kommer du primärt att arbeta med att ge stöd till våra regionala styrelser för att stärka den motivation och kunskap som behövs för ett framgångsrikt föreningsarbete. I arbetet ingår:

 • Operativ och strategisk föreningsutveckling exempelvis genom att kartlägga behov, planera och genomföra utbildningar, workshops och ta fram metodmaterial
 • Arbeta för goda relationer med förtroendevalda och medlemmar
 • Ta fram relevanta metoder och verktyg för föreningsarbete
 • Utbilda och föreläsa inom föreningsområdet
 • Omvärldsbevakning
 • Sprida goda exempel på föreningsutveckling

Du har mycket goda kunskaper om och erfarenhet av föreningsverksamhet och styrelsearbete som ideell eller anställd. Du är bra på att skapa tilltro och förtroende och har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du är van vid att jobba mot resultat och mål. Du har även:

 • Relevant högskoleutbildning inom ledarskap, organisationsutveckling eller pedagogik
 • Erfarenhet av projekt- och/eller processledning

I rollen som föreningsutvecklare har du kontakt med många människor, både via telefon och mejl, och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är meriterande om du är intresserad och insatt i användningen av digitala verktyg och lösningar. Det är även meriterande om du har vana att arbeta i InDesign eller liknande program för att ta fram metod- och informationsmaterial.

Föreningsutvecklaren ingår i vår nystartade enhet för mötesplatser och du rapporterar till samordnaren för enheten.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig en självständig roll i en engagerad, kompetent och lösningsfokuserad organisation. Du får chansen att bidra till Autism Sveriges utveckling och blir en del i ett team av omtänksamma och trevliga kollegor med olika spetskompetenser. Autism Sverige består av 24 distriktsföreningar som tillsammans organiserar närmare 20 000 medlemmar. Vi jobbar på en flexibel arbetsplats som tar hänsyn till individens behov.

Anställningsvillkor:

 • Heltid
 • Målstyrd arbetstid
 • Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
 • Arbetet är förlagt till kansliet på Bellmansgatan i Stockholm och det finns möjlighet att till viss del arbeta hemifrån.
 • Vi tillämpar sex månaders provanställning
 • Autism Sverige omfattas av kollektivavtal mellan Unionen/Akademikerförbunden och Fremia.

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2023 via mejl till ansokan@autism.se. I ämnesraden skriver du ”Föreningsutvecklare”. Skicka endast personligt brev och CV, inte intyg eller betyg.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontakt
Om du har frågor om tjänsten kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad, telefon 070-199 31 14 eller via e-post: gunilla.sundblad@autism.se.

Autism Sverige har valt vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.