Arbetsuppgifter:

I rollen som förbundssekreterare driver, leder och utvecklar du verksamheten i Autism Sverige tillsammans med dina medarbetare. Ditt ansvar för förbundskansliet handlar till stor del om att motivera, coacha och utveckla medarbetarna och verksamheten. En stor del av jobbet handlar om planering, samordning och uppföljning av verksamheten samt att vara en motor i förändrings- och utvecklingsarbetet. Förbundsstyrelsen har det yttersta ansvaret för verksamheten och ekonomin. Du som förbundssekreterare har det övergripande operativa ansvaret för verksamheten och kansliets medarbetare.

Som förbundssekreteraren har du ett nära samarbete med styrelsen. Du bereder handlingar inför styrelsemöten och tillsammans med ordförande företräder du förbundet i olika sammanhang. Du ansvarar löpande för kontakter med myndigheter, organisationer och kontakterna med distriktsföreningarna och medlemmarna.

Du ansvarar för våra bidragsansökningar och rapporteringar till våra bidragsgivare som bereds i samverkan med styrelsen.

Egenskaper:

Du har en god förmåga att skapa trygghet och förutsägbarhet. Du tycker om att utveckla arbetsgrupper utifrån verksamhetens värdegrund, leda verksamhet och arbetsgrupper i utveckling  samtidigt som du tillvaratar medarbetarnas styrkor, behov och engagemang. Du är en prestigelös och kommunikativ ledare som tycker om människor och trivs med att knyta kontakter. Du är en pragmatisk genomförare och en relationsbyggare, som tycker om att arbeta mot verksamhetens mål i en föränderlig miljö. Du har genom din öppenhet och kommunikativa förmåga rätt verktyg att stimulera dina medarbetare. Du är en flexibel och nyfiken person som gillar att hitta kreativa lösningar på problem.

Autism Sverige lägger stor vikt vid att ditt ledarskap främjar inkludering, delaktighet och arbetsglädje. Du har en mycket god samarbetsförmåga, lyssnar in andra människor och är van vid att arbeta i team. För att trivas i rollen behöver du ha ett gott självledarskap.

Kvalifikationer:

Du behöver ha erfarenhet av att leda en personalgrupp i en chefsroll. Du behöver ha goda kunskaper i arbetsgivaransvar och personalfrågor.

Du bör ha erfarenhet av att verka i en ideell organisation och erfarenhet från och kunskap om funktionsrättsrörelsen. Om du också har erfarenhet av intressepolitiskt påverkansarbete är det meriterande.

Du ska skapa förutsättningar för, och inspirera till utveckling av Autism Sveriges verksamhet. Som förbundssekreterare är du ansvarig för förbundskansliet som består av 12 medarbetare. Du arbetar på uppdrag av, och är direkt underställd, förbundsstyrelsen. Du är en ”föreningsmänniska” med erfarenhet av ideell sektor. Du får gärna ha erfarenhet av att uttala dig i media och ditt hjärta slår särskilt för frågor inom funktionsrättsrörelsen.

Då du kommer ha ett ekonomiskt ansvar behöver du ha kompetens och erfarenhet av att arbeta med budget, analys och uppföljning. Du behöver också ha god kännedom om ekonomisk redovisning.

Du har god datorvana och kan hantera Microsoft Office. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en spännande roll i en engagerad, kompetent och lösningsfokuserad organisation. Du får chansen att bidra till Autism Sveriges utveckling både på lokal och nationell nivå och blir en del i ett team av omtänksamma och trevliga kollegor med olika spetskompetenser. Vi jobbar på en flexibel arbetsplats som tar hänsyn till individens behov. Arbetet är förlagt till kansliet på Bellmansgatan i Stockholm och det finns möjlighet att till viss del arbeta hemifrån.

Anställningsvillkor:

  • Heltid, tillsvidareanställning
  • Målstyrd arbetstid
  • Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
  • Arbetet är förlagt till kansliet på Bellmansgatan i Stockholm och det finns möjlighet att till viss del arbeta hemifrån.
  • Vi tillämpar sex månaders provanställning.
  • Autism Sverige omfattas av kollektivavtal mellan Unionen/Akademikerförbunden och Fremia.

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2024 via mejl till camilla.rosenberg@autism.se Skicka endast personligt brev och CV, inte intyg eller betyg.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du har frågor om tjänsten kontakta förbundsordförande Camilla Rosenberg via e-post: camilla.rosenberg@autism.se

Autism Sverige har valt vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.