Norrlägret

Den 28 juli – 2 augusti 2019 arrangeras Norrlägret på Dalkarlså Folkhögskola för åttonde året i rad.

Lägret vänder sig till dig som är över 18 år och har Aspergers syndrom/högfungerande autism. Vi rekommenderar att du anmäler dig tillsammans med en ”måbra-person”, det vill säga en person som får dig att må bra. Det kan vara en anhörig, en vän, en granne, någon ur din boendepersonal eller liknande. Lägret vänder sig i första hand till medlemmar från de tre nordliga distrikten, i mån av plats är även deltagare från övriga landet välkomna.

Var: Dalkarlsås folkhögskola ligger i Bygdeå, 4 mil norr om Umeå. Där finns naturskön miljö, med historisk anknytning (även med litet museum) och tre km till havet. Under veckan kommer det att finnas kompetent personal som håller i aktiviteter och utflykter, god mat, samtalsgrupper där man kan delta och utbyta erfarenheter med andra. Exempel på aktiviteter är yoga och diskussionsgrupp. Det finns möjlighet till bastu, gym, tillgång till mindre bibliotek och musikrum med instrument.  Du får möjlighet att skapa kontakter med personer med liknande diagnoser.

När: Norrlägret börjar vid middag söndag den 28 juli och avslutas vid lunchtid fredag den 2 augusti. Nytt för i år: vi börjar Norrlägret på en söndag.

Anmälan: Anmäl dig genom att skicka in uppgifterna som finns i ansökningsblanketten nedan och betala anmälningsavgiften på 100 kr/person. Anmälan kan skickas per mejl till info@autism.se eller med vanlig post till

Autism- och Aspergerförbundet
Bellmansgatan 30
118 47 Stockholm.

 

Märk kuvertet med ”Norrlägret”och betala samtidigt in anmälningsavgiften på 100 kr/person till Autism- och Aspergerförbundets bankgiro 952-8555.

Det är viktigt att skriva ”Norrlägret” och ert namn tydligt när ni betalar anmälningsavgiften. Betala omgående då betalning gäller som turordning.

Sista anmälningsdag: 28 februari 2019. Bekräftelse skickas via post senast den 8 april 2019.

 

Priser:

Personer med funktionsnedsättning Aspergers syndrom/högfungerande autism 1600kr Medföljande måbra-person (förälder/syskon/respektive/kontaktperson/ledsagare/granne/arbetskompis m.fl.) 2100 kr

Frågor: Mejla till marjadragsten@gmail.com  (Du kan ej anmäla dig via denna mejladress!)

Arrangör: Autism- och Aspergerföreningarna i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland i samarbete med Autism- och Aspergerförbundet.

Lägerkoordinator:

Marja-Liisa Dragsten telefonnummer: 070-2945420

Här laddar du ner anmälningsblankett: Norrlägret 2019

Hätr kan du ladda ner vår folder om lägret: Norrlägret folder