Tror du att du är ensam om att vara så himla ensam?

Eller har du en massa andra tankar som du vet att andra autister antagligen också går omkring med – men inte har någon att prata med om det?

Då kan det här vara en träffpunkt för dig och några till som går omkring och känner och tänker på ungefär samma saker.

Vi kan träffas fyra-fem gånger, ungefär en och en halv timme varje gång och prata om sånt som angår oss med autism/asperger, på vårt eget sätt. Vi kan dela erfarenheter, lyssna till hur andra har det och kanske upptäcka nya sidor hos oss själva.

Ledare för gruppen är Stine som själv är autist med en del erfarenheter av att både leda grupper och att vara beroende av assistans – numera utökat boendestöd, för att få vardagen att fungera.

 

Ämnen vi kan ta upp hämtar vi från varandra och kanske från de förslag du kan läsa här:

”Det här med att spela en roll för att få vara med”

”Självrespekt, självkänsla och integritet”

”Det här med att vara någon som kan väldigt mycket om en eller ett par saker, men inget alls om en massa annat”

”Hur gick det där till då…. Om tidsuppfattning och konsten att få plats med lagom mycket på en timme”

”Kropp och kön och närhet och att veta sina gränser”

”Om det här med återhämtning – att ta hand om sig själv på det sätt som faktiskt fungerar i stället för att följa en massa råd som säkert passar neurotypiker som kan vila medan de går på krogen”

”Om det där med rätten till delaktighet – hur ser det ut i praktiken för oss?”

 

Vi träffas och pratar om ett eller två ämnen under en eller ett par timmar. Ledaren för gruppen hjälper till att se till så att samtalen kommer i gång och att alla i gruppen får möjlighet att både tala och lyssna – så att gruppen kan vara en trygg plats utan krav men med utrymme för sånt som kanske på andra ställen är både svårt att prata om och ännu svårare att få lov att ta plats med.

 

Träffarna är tänkta att vara en mötesplats där varje röst får bli hörd. Det är alltså ingen föreläsning eller terapigrupp eller liknande. Det är helt enkelt ett sätt att äntligen få tänka högt tillsammans.

Intresserad: Skicka ett e-brev till jamtland@autism.se