Lediga jobb

2020-07-05

Autism- och Aspergerförbundet söker ekonomiansvarig 

Vår ekonomiansvarig går efter många år av fina insatser i pension och därför söker vi nu en efterträdare som vill fortsätta ansvara för ekonomifunktionens leverans och utveckling!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som ekonomiansvarig har du ansvaret för ekonomifunktionen inom förbundet, Stiftelsen Autism samt Utbildningscenter Autism. Rollen är till stora delar operativ men har även strategiska inslag och du rapporterar till förbundssekreteraren. Arbetsuppgifterna består exempelvis av löpande bokföring, avstämningar, bokslut, budget, prognoser, analyser, lönehantering, deklaration, fondansökningar samt upprättande av årsredovisning och delårsrapporter. Till din hjälp har du en administratör som sköter fakturering och underlag för inbetalningar från medlemsregistret.

En central del av uppdraget är att se över ekonomifunktionens arbetssätt och system och utifrån analys och omvärldsbevakning driva utveckling. Du fungerar även som ett bollplank gentemot kansliet, förbundsstyrelsen, verksamhetsansvarig på Utbildningscenter Autism och distriktens kassörer i ekonomirelaterade ärenden samt bistår organisationen med beslutsunderlag, kalkyler och rapporter.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, alternativt likvärdiga kunskaper som förvärvats genom praktiskt arbete, och som har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du har god systemvana, är en fena på redovisning och vi ser framför oss att du tidigare arbetat inom civilsamhället, gärna i en organisation som bedrivit insamling. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift och liksom oss har du ett intresse för funktionsrättsrörelsen.

Har du tidigare bedrivit utvecklingsarbete, arbetat med marknadsföring eller HR-frågor ser vi det som ett stort plus. Det är även meriterande om du arbetat med ekonomihantering från en verksamhet som bedrivs i en kombination av förenings-, stiftelse och aktiebolagsform.

Som person är du noggrann, tålmodig och prestigelös med hjärtat på rätt ställe. Du trivs i en operativ roll men har också förmågan att inta ett strategiskt och långsiktigt perspektiv. Det är lätt att samarbeta med dig och du vet hur man förklarar det komplexa på ett enkelt sätt.

Vi erbjuder

Vill du vara med och bidra till att stärka rättigheterna för personer med autism? Då kan du vara den ekonomiansvarig vi söker. Vi erbjuder dig ett arbete i en stimulerande miljö som genomsyras av positiva engagemang där du har möjlighet att åstadkomma skillnad för hundratusentals människor. Medlemsantalet inom vårt förbund ökar stadigt och vi söker någon som vill vara med på denna spännande utvecklingsresa!

Ansökan

Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 24 augusti. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, tel. 073-834 33 20 eller Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60.

Länk till Signeras webbplats och ansökningsverktyg