2020-03-17

Folkhälsomyndigheten rekommenderar fjärr- och distansundervisning

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Sveriges alla vuxenutbildningar går över till att bedriva fjärr- och distansundervisning. Gällande gymnasiesärskolan är det upp till varje enskild skola hur man väljer att göra.

Bild
 
 

Den 17 mars meddelade statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Anna Ekström att från och med onsdag den 18 mars stängs alla gymnasieskolor och kommunala vuxenutbildningar och man övergår till att bedriva fjärr- och distansundervisning. Det gäller också yrkeshögskolor, högskolor och universitet.

Detta är rekommendenationer och när det gäller gymnasiesärskolan så är det kommunen/enskild skola som ytterst bestämmer hur man gör. Vi har sett flera exempel på att gymnasiesärskolor håller öppet med vissa restriktioner utifrån omsorgsbehovet hos eleverna. Till exempel inga aktiviteter utanför skolan. Ni som har ungdomar i gymnasiesärskolan bör prata och hålla kontakt med er skola för att få information om vad som gäller. Nu har även Skolverket uppdaterat sin information om gymnasiesärskolan, se länken nedan.

Vi hänvisar till mer utförlig information på Skolverkets hemsida: bit.ly/2U9U4GO

 

 

« Tillbaka