2019-06-12

Nytt nummer av Ögonblick

Nu kommer årets andra nummer av Autism- och Aspergerförbundets tidning

Bild

I nummer två av tidningen Ögonblick i år har vi bland annat hälsat på hos Lerins lärlingar. När kamerorna stängts av fortsätter Lars Lerin och de andra deltagarna från den populära teveserien att träffas i en konstatelje för att måla, skapa och prata. 

Lerins lärlingar

 

Vi har också träffat barnboksförfattaren Rose Lagercrantz som efter ett fyrtiotal böcker och många utmärkelser i sin senaste bok skriver om autism. "Detta är mitt liv" är en grafisk roman, en serieroman, som handlar om en flicka med autism som ska på kollo. Rose hade många och långa samtal med en verklig flicka och hennes mamma när hon skrev boken. Alla, säger Rose, borde få veta mer om autism.

Bokuppslag med illsutrationer

 

Du kan också läsa om ComFor2, en testmetod som visar förståelsenivån hos personer med  autism och intellektuell funktionsnedsättning. Lena Nylander, som är en av de som utbildar i ComFor2, berättar om testmetoden.

Moha Frikraft har en cp-skada, autism och adhd. När hon föddes sade en läkare att hon antagligen aldrig skulle varken sitta,  stå eller prata. Idag bloggar Moha, skriver böcker och publicerar egna filmer på YouTube. "Jag vill visa att allt går", säger hon. Hon berättar också hur det kan vara att leva med assistans dygnet runt. 

Du hittar även en rapport från den första patientriksdagen, forskning om upplevelse av kropp och rörelse, juristspalt och mycket  annan sommarläsning.

Mer om tidningen och en del äldre artiklar hittar du här: Vår tidning

« Tillbaka