Norrlägret

Ladda ner folder om lägret här: Norrlägret 2018

Dalkarlså folkhögskola utanför Umeå 30 juli – 3 augusti 2018

För sjätte året i rad arrangeras Norrlägret på Dalkarlså folkhögskola utanför Umeå. Lägret vänder sig till dig som är över 18 år och har Aspergers syndrom/högfungerande autism. Vi rekommenderar att du anmäler dig tillsammans med en ”måbra-person”, det vill säga en person som får dig att må bra. Det kan vara en anhörig, en vän, en granne, någon ur din boendepersonal eller liknande. Lägret vänder sig i första hand till medlemmar i Autism- och Aspergerföreningarna i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, i mån av plats är även deltagare från övriga landet välkomna.

VAR: Dalkarlsås folkhögskola ligger i Bygdeå, fyra mil norr om Umeå. Folkhögskolan är belägen i naturskön miljö med tre km till havet. Bygden har historisk anknytning och ett litet museum.

AKTIVITETER: Det finns många olika aktiviteter att delta i på Norrlägret. Bland annat yoga, diskussionsgrupper, tipsrunda, musik i grupp som till exempel allsång och karaoke.

Hur anmäler jag mig?

Följande uppgifter skickas per mejl till info@autism.se eller med vanlig post till:
Autism- och Aspergerförbundet
Bellmansgatan 30
118 47 Stockholm

  1. Ditt namn
  2. Födelseår
  3. Vem du vill ha med dig(förälder/syskon/respektive/kontaktperson/arbetskompis eller annan
  4. Om ni kan tänka er att dela rum
  5. När anmälningsavgiften är inbetald
  6. Kontaktuppgifter: adress, telefon och mejladress
  7. Konto och clearingnummer för eventuell återbetalning av avgift
  8. Kontaktperson hemma under lägerveckan vid eventuellt sjukdomsfall


Märk kuvertet eller mejlet med ”Norrlägret” och betala samtidigt in anmälningsavgiften på 100 kr/person till Autism- och Aspergerförbundets bankgiro 952-8555.

Det är viktigt att skriva ”Norrlägret” och ert namn tydligt när du betalar in anmälningsavgiften. Betala omgående då betalning gäller som turordning.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 28 februari 2018. Bekräftelse skickas via post senast den 6 april 2018. Anmälan är bindande. Vid avanmälan på grund av sjukdom med läkarintyg, betalas hela kursavgiften tillbaka. Vid avbokning av annat skäl behåller vi anmälningsavgiften. Får ni inte plats på kursen, betalas kursavgiften tillbaka. För att Norrlägret ska kunna genomföras behövs det 20 deltagare (max 40 deltagare).

PRISER: Personer med funktionsnedsättning Aspergers syndrom/högfungerande autism: 1600 kr
Medföljande måbra-person: 2100 kr

FRÅGOR: Mejla till marjadragsten@gmail.com (Du kan ej anmäla dig via denna mejladress!)

ARRANGÖR: Autism- och Aspergerföreningarna i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland i samarbete med Autism- och Aspergerförbundet.

LÄGERKOORDINATOR: Marja-Liisa Dragsten telefonnummer: 070-2945420