Årets Pusselbit

 

 

Autism- och Aspergerförbundet delar varje år ut Årets Pusselbit.
Utmärkelsen delas ut i klasserna:

- Professionellt verksamma personer eller verksamheter
- Personer som verkat inom Autism- och Aspergerförbundet och dess distrikt

Om det finns någon som du tycker gjort en insats utöver det vanliga för personer med autism, Aspergers syndrom eller andra autismliknande tillstånd kan du nominera personen.

Det kan vara en författare, handledare, boendestödjare eller en eldsjäl i ditt distrikt som på något vis bidragit till förbättra villkoren för personer med autism.

Insatserna kan ha påbörjats tidigare men de ska ha pågått under det senaste året.

Skriv namn på den/de du nominerar, en kort motivering och ditt eget namn.
Mejla till: info@autism.se senast den 15 maj.

 
2016
Professionellt verksamma personer eller verksamheter:
Gunilla Thunberg,

Gunilla Thunberg arbetar med ett stort engagemang för att sätta kommunikationen mellan människor i centrum så att alla kan delta. Med Alternativ och Kompletterande Kommunikation öppnar hon nya kommunikationsmöjligheter för både personer som har språkstörningar samt personal och närstående kring dem. Hon sprider oförtröttligt kunskap om kommunikativa rättigheter, kommunikativ miljö och kommunikativt bemötande och ser till att kunskapsstöd och AKK gör verklig skillnad i människors liv.

Personer som verkat inom Autism- och Aspergerförbundet och dess distrikt:
Ulla Adolfsson,

Ulla Adolfsson har under många år framgångsrikt verkat för att försvara rättigheter för de som sällan har andra företrädare. Med stor kunskap och ett brett engagemang driver hon betydande frågor för personer med autism i alla åldrar och deras familjer.

Ulla har en handlingskraft som kännetecknas av respekt, envishet och humor vilket gör att hon når fram med det viktiga budskapet om alla människors lika värde.