Årets Pusselbit

 

 

Autism- och Aspergerförbundet delar varje år ut Årets Pusselbit.
Utmärkelsen delas ut i klasserna:

- Professionellt verksamma personer eller verksamheter
- Personer som verkat inom Autism- och Aspergerförbundet och dess distrikt

Om det finns någon som du tycker gjort en insats utöver det vanliga för personer med autism, Aspergers syndrom eller andra autismliknande tillstånd kan du nominera personen.

Det kan vara en författare, handledare, boendestödjare eller en eldsjäl i ditt distrikt som på något vis bidragit till förbättra villkoren för personer med autism.

Insatserna kan ha påbörjats tidigare men de ska ha pågått under det senaste året.

Skriv namn på den/de du nominerar, en kort motivering och ditt eget namn.
Mejla till: info@autism.se senast den 15 maj.

 

2015
Professionellt verksamma personer eller verksamheter:
Bo Emmerick,
Bo Emmerick har under flera års tid anordnat autismvänliga biovisningar på bio Roxy i Örebro. Konceptet handlar om att vid dessa tillfällen anpassa ljus, ljud, minimera störande ljud och att alla biobesökare är medvetna om att personer kan behöva gå ut eller att det blir prat i salongen. Bo Emmericks initiativ har bidragit till att Örebros distrikts verksamhet utökats ytterligare och fler får möjlighet att gå på bio.

Sara Liljekvist, klasslärare i årskurs 4 på Brotorpskolan i Lindesberg.
Sara Liljekvist har genom sin nyfikenhet på människan, lust att förstå, uthållighet i att prova nya lösningar och framför allt genom sin förmåga att väcka lusten att lära, i en komplex klassrumssituation, banat väg för barn med bland annat autism att vara delaktiga i klassen. I hennes klassrum är individernas olikheter och styrkor en tillgång.


Personer som verkat inom Autism- och Aspergerförbundet och dess distrikt:
Agneta Svedberg,
Agneta Svedberg har ett stort engagemang kring barn med extra utmaningar och hon sätter alltid barnet i fokus. Agneta hjälper till som ombud i ärenden där kontakten mellan hem och skola inte fungerar. Hon har ett driv, en kunskap och en handlingskraft som får både skolpersonal och föräldrar att lyssna och ställa sin egen prestige åt sidan.