2017-03-14

Ögonblick 1 2017

Nytt nummer av vår medlemstidning Ögonblick.

Bild

 

I senaste numret av Ögonblick får du träffa sjuåriga Vincent. Efter ett ständigt kaos som fick familjen, förskolan, BUP och soc att gå på knäna fick familjen till sist fungerande lösningar och bra samarbete mellan olika verksamheter. Ögonblick tog en tur till Docksta i Västernorrland för att titta på en unik samverkan mellan skola och korttidshem för en elev.

Du får även träffa psykologen Wenn Lawson som studerat, forskat och arbetat inom autismområdet i mer än 20 år. Wenn fick sin egen autismdiagnos, Aspergers syndrom, i 40-årsåldern. Han föddes som flicka men genomgick för tre år sedan en könskorrigering och lever nu som man. Wenn har tillsammans med sin fru Beatrice Lawson skrivit boken ”Transitioning Together” som handlar om hur deras relation påverkats av hans könskorrigering.

Mer i tidningen:

Sedan hösten 2014 har Bio Roxy i Örebro regelbundet autismvänliga biovisningar. Initiativet kommer från Bo Emmerik som fick idén när han gästjobbade på en biograf i Birmingham i Storbritannien där de hade autismvänliga filmvisningar.

Tina Wiman skriver om nya hjälpmedel och om hur de kan användas och underlätta vardagen.

Dessutom som alltid ledare, Hannas hörna, läsarbrev, notiser, nya böcker med mera.

 

« Tillbaka